Speranță regăsită – Denisa Claudia Raicu

 

 

36669187_1035904923233410_1892753870728200192_n

Titlu: SPERANȚĂ REGĂSITĂ

Autor: DENISA CLAUDIA RAICU

Editura: Berg

An apariție: 2018

Număr pagini: 124

Categorie: LITERATURA ROMÂNĂ

Personajele sunt numeroase, acțiunea fiind complexă: Medeea, Bogdan, Diana, Carmen, Tavi, Dan, Miruna, Cristi, Maria, Mihai, Vlad, Aylin etc.

Medeea, protagonista romanului (29 de ani), este captivă între trecut și prezent, oscilând astfel printre diverse stări. Rămasă însărcinată cu Tavi, cel care o va abandona, fiind acaparat de ideea că munca este pe primul loc și nu dorea copii, dar și starea lui de sănătate este un alt factor ce își pune amprenta asupra deciziei acestuia de a o părăsi fără să îi spună încotro se va duce, își pierde speranța unei noi șanse din partea vieții.

Această situație îi creează stări de nesiguranță, de neîncredere că va avea parte de un nou început alături de un alt bărbat, până în momentul în care, Diana, sora Medeei îl roagă pe Bogdan Stoica ( băiatul șefului Dianei ) să îi fie „dădacă”. Protagonista nu era încântată de această idee, tratându-l cu dispreț:

„De ce să îi permiți, tu, ei? Și de ce îi ceri tu atâtea explicații? Cu ce drept îți permiți să îi spui, să ne spui, ce naiba să facem sau să nu facem?”

E un singur pas pentru a ajunge de la agonie la extaz, să speri la ceva mai bun, să ai speranță. Pe parcurs au parte de contradicții, jurnaliștii fiind cu ochii în patru pe ei, el fiind un om de succes, cu mulți bani, iar ea o femeie simplă, dar cu mult potențial și multă perseverență. La un moment dat se lasă captivă de gura lumii, punându-și în pericol sănătatea, uitând de momentele frumoase petrecute alături de Bogdan, de familiile care le sunt alături, dar mai ales de dragostea acestuia pentru ea. De dragul ei a acceptat și ideea că va fi tatăl unui copil care nu este al lui, însă părinte este cel care te crește, nu cel care te naște.

Dacă trecutul nu îți dă pace și apare pe neașteptate? Aici nu doresc să divulg prea multe, vă las pe voi să aflați ce a făcut  când s-a aflat față în față cu trecutul.

Medeea devine sceptică în privința celui mai râvnit bărbat, pentru că atunci când se întâmplă să găsim pe cineva care ne tratează într-un mod deosebit, considerăm că ceva este în neregulă. 

„Simt că mă iubește, îmi arată mereu, în cele mai neașteptate feluri. Tocmai de asta zic, îmi este frică de atâta iubire”

Titlul reflectă conținutul cărții, ideea fiind oglindită  în sintagma „Medeea închise ochii și, la pieptul lui Bogdan, făcu retrospectiva ultimului an… Regăsise speranța să viseze”. Este o carte ce dă contur unei ambianțe tipică unei primăveri.

Învățătura desprinsă din „Speranță regăsită” este că ar trebui să dăm frâu liber sentimentelor, să avem puterea de a spera la ceva mai bun, dar mai ales să conștientizăm „comorile” de lângă noi, fără să punem etichete greșite. Nimeni nu garantează că viața noastră este un eșec, așa că putem să acceptăm noutățile din jur fără remușcări, să evadăm din trecutul „dezastruos”. Dar dacă trecutul nu îți dă pace și apare pe neașteptate?

„Seara a continuat fără alte incidente. Medeea a cunoscut mai multe vedete, a râs și chiar a dansat. În ciuda incidentului, Bogdan reușise să îi distragă atenția și să o înveselească. Iar el, deși, discuta cu toți invitații, avea grijă să nu o piardă din ochi, să îi umple farfuria ca să se asigure că mănâncă sau să o maseze ușor pe ceafă. Ea întotdeauna îl răsplătea, zâmbindu-i și sărutându-l. Dragostea lor era evidentă pentru oricine.”

 

Mi-a plăcut această carte și o recomand cu drag cititorilor de romane de dragoste, și nu doar.  Felicitări, multă inspirație și succes în tot ceea ce îți propui! Îți doresc să atingi toate țelurile propuse în acest demers, căci darul de a scrie îl ai!

Pentru cei interesați, las următoarele link-uri: https://www.amazon.de/Speranta-regasita-Denisa-Claudia-Raicu/dp/6068504786   

https://www.facebook.com/Speranta-Regasita-416907135455272/?ref=br_rs (pagina de facebook)

https://www.facebook.com/denisa.raicu.75  (facebook-ul autoarei)

https://www.facebook.com/ServiciiEditoriale/  (pagina de facebook a editurii)

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s